Завдання книги-допомогти домашнім господаркам, в першу чергу молодим і не досвідченим в кулінарії, навчитися швидко, смачно і красиво приготувати в домашніх умовах кондитерські та інші вироби з тіста, цукру і ягід, заготовити на зиму варення, соки, фруктові та ягідні припаси. Книга складається з семи глав.
У першому розділі наводяться загальні відомості про кухонному посуді, необхідної для приготування в домашніх умовах кондитерських виробів і солодких страв, а також про способи її застосування.
Друга глава присвячена підготовці сировини для напівфабрикатів і заготовок.
Третя глава містить рецептуру і опис технологічного процесу виготовлення в домашніх умовах кондитерських виробів з тіста різних видів: дріжджового, прісного, заварного, бісквітного, пісочного та інших.
У четвертому розділі наводяться рецептура і технологія приготування різних фаршів і начинок для борошняних кондитерських виробів.
П'ята глава включає в рецептуру і опис технологічних процесів приготування напівфабрикатів — кремів, глазурі; промочки, помадки, що йдуть для обробки і оформлення кондитерських виробів.
У шосту главу входять рецептура і опис технології приготування солодких страв,
У сьомому розділі зібрані відомості про різні способи варіння варення, джему, повидла з ягід і плодів, а також про способи заготівлі припасів і плодово-ягідних соків.
Користуються книгою слід мати на увазі, що рецептура кондитерських виробів дається без начинок і фаршів. Це зроблено для того, щоб не обмежувати господиню одним яким-небудь видом фаршу для виробу, а дати їй можливість широкого вибору за своїм бажанням.
У цій книзі вміщено 183 рецепта на різні борошняні кондитерські вироби і 114 рецептів на фарші, креми, глазурі, помадки, солодкі страви, варення, припаси і соки. Але навіть ця кількість рецептів не може, звичайно, повністю задовольнити різні смаки господинь. Рецепти в книзі дані переважно простіші за складом продуктів і нескладні за технологією виготовлення.