У день людині необхідно п'ять порцій овочів і фруктів. Бажано різних і по-різному приготованих. Забезпечити це розмаїття допоможе вам ця книга перевірених часом рецептів вітчизняної кулінарії.
У книзі обґрунтовується корисність і необхідність овочів і фруктів в харчуванні людини, наводяться деякі відомості з історії культур, пропонується близько тисячі різноманітних рецептів овочевих і фруктових страв.
Пропонована читачеві книга розповість про різноманіття овочів і фруктів, їх застосування, познайомить з овочевими стравами багатьох народів, що дозволить значно урізноманітнити домашнє харчування. А заготівля про запас солінь, маринування і консервування дадуть можливість забезпечити сім'ю на весь рік необхідними і корисними продуктами. У книзі наводяться деякі відомості з історії культур, пропонується близько тисячі різноманітних овочевих і фруктових страв.