Кондитерські вироби (з тіста та інші) користуються великим попитом у споживачів, так як вони смачні і поживні.
Зокрема кондитерські вироби Угорщини здавна славляться смаковими якостями, своєрідністю і простотою.
Книга "500 видів домашнього печива" є збіркою рецептів з угорської кухні.
У ній друкуються кращі рецепти для приготування найрізноманітніших виробів з борошна (пирогів ,булок, пряників, тістечок, печива, ріжків, тортів),
солодощів, морозива, напоїв, компотів, повидла і т. д.
Більшість рецептів, наведених в книзі, розраховане на легке і швидке приготування кондитерських виробів в домашніх умовах.
Однак в книзі наведені і більш складні рецепти, які, втім, також не вимагають від господині спеціальної підготовки.
Всі рецепти багаторазово перевірені.
Дози продуктів, наведені в книзі, в основному розраховані на 4-6 осіб
(в окремих випадках, вказується вихід виробів в штуках або ж даються продукти для однієї порції).
У рецептах для приготування тортів кількість яєць вказує на кількість порцій.
Якість кондитерських виробів багато в чому залежить від підтримки в печі необхідної температури під час випічки.
Мета книги-розширити асортимент кондитерських виробів, що готуються в домашніх умовах, і познайомити господинь з кращими рецептами угорської кухні.